Bine aţi venit
Despre noi
Admitere
Înscriere master
Program de studiu
Guvernare si societate
Carieră
Adrese utile
Contact
e-mail meProgram masteral în Teoria şi Practica Guvernării

 


Masterul Teoria şi Practica Guvernării este un master aplicativ care îşi propune să deschidă calea profesionalizării dumneavoastră în domeniul guvernării locale, regionale sau locale. Programul are două paliere constitutive:
  • Primul este dat de componenta teoretică, care asigură profesionalizarea dumneavoastră în domeniul problematicii guvernării, permiţându-vă o carieră academică sau de cercetare în acest domeniu şi deschizându-vă opţiunile pentru doctorat în ştiinţele politice sau sociologie.
  • Al doilea palier este cel al implicării directe în procesele de administrare şi management al instituţiilor publice implicate în actul guvernării.

Masterul are o structură dinamică, puternic ancorată în realitatea socială. Din acest motiv, o componentă curriculară importantă, teroretică şi aplicativă, este dată de centrarea pe procesele şi implicaţiile sociale ale politicilor guvernamentale prezente, inclusiv cele legate de actuala criză economică.  Programul vizează radiografierea componentelor definitorii ale proceselor legate de guvernare şi de gestiunea politicilor publice,  aşa cum se manifestă ele în sferele: politică, socială, birocratic-administrativă, managerială, instituţională sau legislativă.  

Din acest punct de vedere acesta este singurul program de studii masterale în domeniul guvernării care are o dimensiune aplicativă centrală pentru managementul proceselor de criză.


Program masteral acreditat

 

Acest program masteral este acreditat de ARACIS, instituţia care evaluează şi acreditează programele de învăţământ universitare şi post-universitare din România.
Specializările sociologie şi ştiinţe politice, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, din SNSPA, au fost reacreditate în 2009.
Universitatea noastră, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative a fost acreditată instituţional în primul val al acreditărilor instituţiilor de învăţământ superior din România.